Biografie

“Sfeer, gezellig, zachte g, persoonlijk, stijlvol, en veelzijdig! Dat plezier wat ik heb en voel tijdens een optreden dat wil ik graag met anderen delen. Tijdens mijn uitvoering creëer ik een fijne ambiance en akoestisch kleine en rustige liedjes wissel ik af met vrolijk en vlot repertoire. Liedjes die warmte en sfeer brengen en de harten weten te raken.  Van mijn c.d. Zoete Inval, van Brabants dialect tot herkenbare liedjes van vroeger en nu, een meezinger en vlot tot sixties seventies: het kan allemaal voorbijkomen. Niet alleen mijn eigen werk maar ook de keuze uit dit brede repertoire maken het optreden veelzijdig en aantrekkelijk voor een breed publiek. Ik treed dan ook op van kleine tot grote zaal, voor verenigingen tot museum en in het theater en... ook heel dichtbij unpluggend en puur: bij u op de koffie in huiskamer en tuin. Daarbij mag ik regelmatig complimenten ontvangen over mijn duidelijke stem en sprankelend gitaarspel. En... het gaat nooit te hard zodat we elkaar goed kunnen blijven verstaan. Ik praat zelf alles gezellig aan elkaar.  Heb je nog vragen? Kijk maar eens rond op mijn site of neem gerust contact met me op. Groetjes, Annelieke".

Als klein meisje bouwde ze haar tennisracket om tot een gitaar en werd de haarborstel van moeder een microfoon en… “zong en speelde” ze daarmee de liedjes die elke week bij “Top Pop” voorbij kwamen. Haar ouders zagen en hoorden het allemaal aan en merkten wel dat dit geen bevlieging van dochterlief was. Op enig moment met Kerstmis schonken zij Annelieke dan ook een echte gitaar. Het mooiste cadeau ooit voor Annelieke.

Inmiddels is Annelieke uitgegroeid tot een professionele en  muzikaal veelzijdige zangeres met veel ervaring. Zij beschikt over een prachtige stem en heeft de kwaliteiten van een volwaardige chansonnière in zich. Daarbij bezit zij de gave om passende melodieën te componeren bij teksten en schrijft ook eigen liedjes.  Annelieke trakteert de luisteraar dan ook op een gezellig, vrolijk liedjesprogramma met heel veel sfeer en variërend van luisterlied tot feest en uit je dak. En dit alles nog steeds vergezeld door haar gitaar. “Ja, die hoort er altijd bij. Zonder mijn gitaar is een optreden naar mijn gevoel niet geslaagd. En bovendien heeft dit instrument mijn imago sterk bepaald”. Haar optredens zijn vakkundig maar behouden toch het warme en spontane contact waarmee Annelieke sinds jaren bij haar publiek bekend staat omdat zij zingt en optreedt vanuit haar gevoel. Met haar akoestische gitaar, melodieuze muziek, pakkende teksten en zuivere stem weet zij mensen te raken.

Annelieke heeft in haar Brabantse streektaal een 4 tal solo-CD’s:  “Nevel”1998, “Leeveslust” 2002, “Maoneschijn” 2006 en “Vrolijk Kerstfeest” 2009 op haar naam staan. Met een 7 tal mooie Marialiedjes, enkele nog geleerd van haar moeder, is  Annelieke te beluisteren op de eerste en enige CD “Maria in Brabant” 2004. I.s.m. Cor Swanenberg bracht zij de kerstCD “Onderweges naor Kerstmis” 2003 uit.  Annelieke is tevens te zien en te horen op de in 2005 verschenen DVD “In Brabant geborre” met het bijzondere lied “De Veldkapel”. Ook leverde zij een muzikale bijdrage aan bijna alle CD’s uit de reeks “Brabant op z’n Best”.

Annelieke heeft haar repertoire uitgebreid met Nederlandse liedjes zoals de single en videoclip “Naar de zon” 2008, “Kerstpakket” 2009, “Dans de Zumba” 2010 en “Deze zomer is een droom” 2011.  Liedjes van haar zijn regelmatig te horen bij Omroep Brabant, TV Oranje en diverse lokale, regionale en landelijke omroepen. En zelfs in het buitenland heeft zij haar fans. (o.a. Dutch touch radio, Canada). In 2012 is haar single en gelijknamig album “Zoete Inval” en videoclips geboren. Thema’s waarin gastvrijheid, verwondering, vrolijkheid en spontaniteit de boventoon voeren.

Annelieke timmert hard aan de weg:  Haar nieuwste single  “Laat maar gaan” 2013 is uit.  In navolging op de single “Zoete Inval” ontstond bij Annelieke bijna tegelijkertijd het idee om een lied te schrijven over “alle remmen los”.  Iedereen heeft het druk, iedereen heeft haast en wat is het fijn om af en toe alles maar te laten gaan zoals het loopt. Even stil staan, even geen agenda, even geen i-phone, even helemaal lekker niks. En helemaal doen wat je zelf wilt:  dit voorjaar alles op zijn kop misschien. Een lied voor jong en oud en weer eentje van Annelieke waar je blij van wordt. De muziek heeft een pittig aanstekelijk tempo de tekst de uitnodigende boodschap “doe eens lekker gek, zet alles aan de kant”.  Wie durft? 


Meer informatie over Annelieke vindt u in het hoofdstuk: Geschiedenis

Info & boekingen
info@anneliekemerx.nl
www.facebook.com/annelieke.merx
www.twitter.com/anneliekemerx
www.youtube.com/anneliekemerx
T: +31 (0)6 51815148
M: +31 (0)413 211953