Geschiedenis

Annelieke Merx  (Erp). 

Annelieke is “geboren en getogen” in het Brabantse dorp Zeeland en werd op jeugdige leeftijd lid van gitaarclub Leyenda.  Spelenderwijs tussen de lesroosters door, spontaan en zonder enige planning of pretenties, startte zij onbevangen haar muzikale carrière. Van leadzangeres in bandjes tot het opluisteren van huwelijksvieringen, van zingen in koortjes, tot optredens voor de toeristen in het buitenland, van  troubadouren langs tafeltjes tot thuis weer terug op  het eigen kamertje.  Op deze eigen wijze heeft zij op eigen gevoel en kracht heel veel muzikale-  en podiumervaring opgedaan.  Tussen de bedrijven door nam Annelieke ook nog pianolessen, ging zangles nemen bij zangpedagoge Gonnie Goossens, Hanneke Lameres (docente conservatorium Utrecht), en zo werd de basis gelegd voor een florerende en veelzijdige zangcarrière. 

Toen zij benaderd werd door de Brabantse schrijver en verteller Cor Swanenberg om op zijn teksten melodieën te maken, Startte voor haar een bijzondere  muzikale uitdaging  en bouwde zij veel bekendheid op met haar Brabantse c.d.’s en Liedjes in haar eigen streektaal. Het resulteerde tot een uitnodiging voor een tournee door Canada,  om daar met hun gezellige  programma de Brabantse- en Nederlandse emigranten van  hun  liedjes en verhalen  te  laten genieten. Annelieke liet zich echter door haar zangkwaliteiten niet in één hokje vangen en ontwikkelde door  de jaren heen een veelzijdige liedjesprogramma’s. Van  repertoire in haar eigen streektaal tot  Nederlandse, anderstalige , en liedjes uit de jaren 60 en 70 tot beroemde "evergreens" verwerkt . Met haar broer Henk luisterde zij heel veel huwelijksvieringen op en vormt zij  een gelegenheidsduo. Annelieke heeft de mogelijkheid opgebouwd om zich in de liedkeuzen heel flexibel op te stellen.

Haar eigen liedjes voerden steeds meer de boventoon. En optredens op het Hollandpodium van TV Oranje bij de TT in Assen bracht haar onder de aandacht bij een groter publiek. Ook was zij te gast bij de populaire radiozender en dj 3 Fm Giel Beelen en won daar een Wild om bij Dauwpop in Hellendoorn een bijzonder succesvol gastoptreden te doen. 

De optredens van Annelieke zijn dan ook uniek te noemen, zijn nooit standaard of afgezaagd maar zijn breed en voor diverse gelegenheden toegankelijk. Het kan variëren van zingen en troubadouren onder een etentje, familiefeestje (zelfs in de huiskamer of in de tuin), tot het opluisteren van een doop, huwelijk of uitvaart, het brengen van een liedjesprogramma voor verenigingen of tot een bijdrage in theaterprogramma's.

In de mei- en oktobermaand, van oudsher de Mariamaanden in Brabant, wordt Annelieke nog steeds veel gevraagd om met Marialiedjes een openluchtviering bij een veldkapel of een Mariaconcert op te luisteren. En rond de kersttijd schotelt ze een speciaal en bijzonder sfeervol kerstprogramma voor. Met haar nieuwste single en album “Zoete Inval” 2012 legt zij nog meer de nadruk  op haar eigen stijl: “liedjes waar je blij van wordt , van luisterlied tot “uit je dak”.  

Info & boekingen
info@anneliekemerx.nl
www.facebook.com/annelieke.merx
www.twitter.com/anneliekemerx
www.youtube.com/anneliekemerx
T: +31 (0)6 51815148
M: +31 (0)413 211953

Label:
www.ultimatedisk.nl (een divisie van Ultimate Management)
info@ultimatedisk.nl
T: +31 (0)6 51984292