Zoete Inval - Photoshoot

Geplaatst door Annelieke Merx op 12-09-2012

Ik dacht: “Even een paar plaatjes schieten, dan heb ik weer mooi wat promo materiaal voor de komende tijd en ben ik weer op tijd thuis voor de volgende afspraak. Zo gepiept”. Maar tsonge jonge, er werd werk, veel werk van gemaakt hoor.

De vakkundige fotograaf Tychoseye had zowel studiotijd dan wel diverse buitenlocaties op het oog. En ja, als je dat wordt aangeboden dan maak je daar natuurlijk graag gebruik van.

Gelukkig had ik 3 koffers vol met kleding gesorteerd en meegenomen want door ervaring inmiddels toch wel een beetje wijs geworden heb ik wel geleerd dat kledingvariatie de sfeer verhoogt. “Het oog wil ook wat zal ik maar zeggen”.  En echt, het leek wel of ik voor maanden op tournee ging. Mijn maatje Piet schrok even want die dacht even dat ik van plan was om er tussenuit te trekken. De halve kledingkast ging mee. “Moet dat allemaal mee voor een paar foto’s?”  was zijn eerste reactie. “Jazeker, want mijn stijl kan variëren van trendy spijkerbroek en leren jasje,  tot uitgedost in gipsystijl”.  (Ik kleed me altijd graag aan op het gevoel van de dag en de stijl van de diverse optredens).  

En zeker vermeldenswaardig is  dat ik erg blij ben met het  feit dat ik via mijn label UltimateDisk (divisie van Ultmate Management) een goede visagiste had kunnen regelen. Germaine Verderosa had geen koffer vol met kleding,  maar wel een koffer vol make-up spullen meegenomen.  Met haar enthousiasme en  creativiteit wist ze mij in een paar uur tijd van top tot teen helemaal om te toveren tot een echte diva.  Maar wel zodanig dat de “echte Annelieke” , die van nature enigszins van natural en puur houdt en minder van de bling bling,  toch overeind bleef. Grote service die Germaine wist te bieden was dat zij continue op de fotosets aanwezig was en van begin tot eind alert bleef om elk glim of oneffenheid meteen weer de kop in te drukken.

Ik kon uiteindelijk terugkijken op een vermoeiende maar wel heel geslaagde fotoshoot dag. De resultaten mogen er zijn en kun je zien op deze website en natuurlijk op de hoesjes van de single en het album “ Zoete Inval”.  Het werd nog moeilijk kiezen uit al die foto’s die zowat allemaal geslaagd waren en de moeite waard om te gebruiken.

Fotograaf Tychoseye: een fotograaf die het beste uit iemand weet te halen!.

Annelieke.