Recensies

Bierenspodium Fabriek Magnifique (13-07-2014):
Als laatste hebben we genoten van de troubadour met de zacht G: Annelieke Merx. In een intieme setting in een maan beschenen nacht kwamen haar luisterliedjes over Brabant extra goed tot hun recht. Een prachtige afsluiting van een prachtige avond vol muziek, versnaperingen en goed gezelschap!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verrassend veel hitpotentie! De naam Annelieke Merx viel in 2012 voor het eerst op HollandseHitForum.nl. Dit had alles te maken met de release van haar 'slechts' acht tellende album 'Zoete Inval' en de gelijknamie single. Lees hieronder verder:

Hollandse Hit forum recensie (22-02-2013):

Verrassend veel hitpotentie! De naam Annelieke Merx viel in 2012 voor het eerst op HollandseHitForum.nl. Dit had alles te maken met de release van haar 'slechts' acht tellende album 'Zoete Inval' en de gelijknamie single. Lees hieronder verder:

Omroep Helmond recensie:

Deze pinksterzaterdag gaf mij zoveel meer! Van het eenop het andere moment vullen mijn ogen zich met tranen. Niet van verdriet, maar van een ander soort emotie. Van geluk en tegelijkertijd weer van het gewaar zijn van het onzichtbare lijntje met mijn vader. Dit gebeurt als Annelieke Merx haar eerste Marialied begint te zingen. Vanaf de eerste seconde ben ik geraakt tot in alle cellen van mijn hart. Mijn geest en lichaam reageren er heftig op. Ik weet dat ik erg uitkeek naar de liedjes van Annelieke. Maar dat dit zou inslaan als een soort van bliksemslag bij heldere hemel had ik niet verwacht. Ik geniet de hele mis. De preek die pastoor van de Laar verzorgt, nodigt mij weer uit tot nadenken. Het getuigt van veel diepgang. Ik neem alles goed in me op. Ook als Pastoor van de Laar het Heilig Vormsel toedient aan drie gelovigen van onze parochiegemeenschap, weet hij de aandacht van iedereen vast te houden. Veel te snel is deze mooie mis ten einde. Als Annelieke haar laatste lied: ‘Het Veldkapelleke’ voor de tweede keer zingt, hang ik nog steeds aan haar lippen. Aan het einde klappen we allemaal luid voor haar. Als ik de kerk verlaat, heb ik van binnen een gelukkig gevoel. Op de fiets naar huis oogt de wereld opeens zo anders. Dat komt zeker door deze dag. Want hoe je het ook wendt of keert: Deze Pinksterzaterdag gaf mij zoveel meer!! Reageren op deze column? Mail naar noortje@deloop.eu Twitter: www.twitter.com/noortje_deloop. Luister ook naar Hetty, bij Omroep Helmond elke dinsdag van 19.00-20.00 uur met de presentatie van een live programma ‘In het diepe’ Ether FM 107.2 MHz, via Kabel FM 94.4 MHz, of via internet www.omroephelmond.nl